Dé dansschool in Vleuten-de Meern, Leidsche Rijn en Utrecht

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Ellen

Vleuten, 13-01-2017


Mijn dansweek begint op de woensdagmiddag om 14.30 uur. Samen met Maureen geef ik sinds Kim haar verlof (september) de kleuters dansles. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Tijdens deze les leren we vooral op spelenderwijs danspasjes aan. We besteden tijd aan de warming up, waarbij de papa’s en mama’s altijd even mogen blijven kijken. Na het afscheid gaan we rekken en strekken. We maken een grote cirkel, zodat we elkaar goed kunnen zien. Van elkaar kun je namelijk heel veel leren! We doen veel dansspelletjes en we nemen de tijd om een dansje aan te leren. Eerst staan we tussen de kinderen, maar zodra ze het dansje weten gaan we ervoor zitten. De kinderen doen het dan bijna helemaal zelf. Knap he?!

Kleuter Dance Spirit

Ik vind het erg leuk om de kleuters les te geven. Ze vinden het heel fijn om je hand vast te houden, of naast de juf te staan en zijn heel leergierig. Sommige kleuters vinden het nog wel spannend om zonder papa of mama een uurtje te dansen. Gelukkig werk ik naast de dansschool op een kinderdagverblijf en heb ik genoeg ervaring met kinderen om ze het vertrouwen te geven even zonder papa en mama te zijn. Dit lukt vaak dan ook. Soms blijven de ouders er nog even bij en bouwen we elke les meer en meer af.
Gedurende het jaar zien we de kleuters vrijer worden. Ik merk dit ook aan mijn eigen dochter, die gezellig mee gaat op de woensdagmiddag. Ik vind het super om dit te kunnen delen samen met haar.

Kleuter Dance Spirit
Sinds het begin van Dansschool Dance Spirit heb ik de Spirit Talents getraind en sinds een jaar of 3 train ik de volwassenen en de Dancers samen met Kim. Het is prettig om dit gezamenlijk te doen. Zo heb je steeds nieuwe input en kun je elkaar aanvullen. Tijdens het verlof van Kim heb ik de Spirit Dancers van de donderdag geheel voor mijn rekening genomen, de groep waarin ik zelf ook dans.

Nu Kim weer terug is gaan we samen de Volwassenen en de Spirit Dancers weer trainen. De aankomende tijd zal onze aandacht uit gaan naar Koningsdag, waarbij we optreden in Vleuten Dorp en in Vleuterweide. Natuurlijk zullen we daarnaast ook druk zijn met de voorbereidingen van de show die zal plaats vinden in juni!

 

Mededeling