Dé dansschool in Vleuten-de Meern, Leidsche Rijn en Utrecht

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Maureen

Vleuten, 13-03-2017


Dansen doe ik al 12 jaar met ontzettend veel plezier! Maar niet alleen het dansen, ook het lesgeven.

Toen Kim mij 4 jaar geleden vroeg of ik het docententeam wilde komen versterken, hoefde ik niet lang na te denken. Al vanaf dat ik 4 jaar ben roep ik dat ik juf wil worden. Wat is dan mooier om hier een start te maken en twee passies te combineren?

Dance Spirit

In het eerste jaar ben ik begonnen met 1 groep. Ik vond het erg spannend, deed ik het wel goed? Vonden de kinderen het wel leuk? Maar al snel was die spanning eraf door het plezier wat ik, en de kinderen hadden. Helaas zat ik toen nog in de twee drukste, laatste jaren op de HAVO en heb ik een periode ook heel weinig les kunnen geven.

Toen ik 2,5 jaar geleden op de PABO begon, om mijn droom nog verder te volgen, bleef het helaas nog lastig om een heel jaar een groep dansles te kunnen geven door mijn eigen schoolrooster.. Gelukkig heb ik toen wel 2 jaar bepaalde periodes verschillende groepen les kunnen geven.

Dance Spirit

Toen Kim dit jaar met zwangerschapsverlof ging, en vroeg of ik de 4 jongste kindergroepen wilde overnemen op de woensdagmiddag, kon ik gelukkig vol overtuiging ja zeggen.
Al vanaf het begin van het jaar geef ik de kleuters, kids 1, 2 en 3 les. En dat doe ik met ontzettend veel plezier! Het is zo fijn om de kinderen zo te zien genieten tijdens de lessen.
Het niveau van de kids ligt dit jaar erg hoog, dus het is voor mij ook elke keer weer een uitdaging om een passende choreo te bedenken voor de eindshow!

Dance Spirit

Nog 4 maanden.. en dan is het alweer zover. Dan is het alweer tijd voor de eindshow. Dan hoop ik weer met trots terug te kunnen kijken op wat ik samen met de kinderen heb neergezet!

Dance Spirit

Mededeling