Dé dansschool in Vleuten-de Meern, Leidsche Rijn en Utrecht

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Mayke

Vleuten, 01-03-2017


Val uit voor, heup rechts en rechts, val uit voor, heup links en links. Stap uit rechts, draai, stap uit links, handen heup en rondje..

Zomaar een stukje uit een van de warming up nummers van de afgelopen maanden. Gedurende deze maanden heb ik de volwassenen groep over genomen van Kim en het eerste nieuwe nummer voor de show aangeleerd, ‘Perfect strangers’. Eigenlijk niet echt passend voor deze groep meiden, want ‘strangers’ zijn we niet meer voor elkaar na jaren samen dansen. Het is dan ook ontzettend leuk om met deze gemotiveerde en gezellige groep aan een nieuw nummer te werken!

Het lesgeven bij Dance Spirit doe ik nu een jaar of 5, hoe vaak je mij voor de groep ziet staan, dat varieert een beetje. Af en toe spring ik ook in om lessen over te nemen van mijn collega docenten. Deze week, de laatste les voor de vakantie, kon juf Sanne haar lessen op de donderdag helaas niet geven. Deze kans heb ik aangegrepen om weer even met de meiden te werken aan de techniek en buikspieren. Want, al is dat misschien soms een klein beetje ‘saai’, ook dat is voor dansen erg belangrijk!
Dat harde werken moest natuurlijk worden beloond! En wat is er nou leuker dan je eigen dansstukje verzinnen? Binnen de groep werden twee- of drietallen gevormd en iedereen ging hard aan de slag met het maken van een eigen ‘8’. Erg gaaf om te zien hoe enthousiast alle meiden hiervan werden! Dus, hoe maak je dan dat nummer? Pak er een lekker muziekje bij, laat iedereen zijn ‘8’ aan de rest leren en..
Dans!

Mededeling