www.Dansschool-DanceSpirit.nl

Dé dansschool in Vleuten-de Meern, Leidsche Rijn en Utrecht

Groepsindeling & volgend seizoen

Beste leden van Dansschool Dance Spirit,

 

Vandaag ontvangt iedereen via de mail de groepsindeling voor volgend dansseizoen.

Het seizoen start weer vanaf september. De eerste les vindt plaats op dinsdag 5 september.

 

Ik wens jullie een hele fijne vakantie!

 

Een dansgroet,

Kim

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Maureen

Vleuten, 13-03-2017


Dansen doe ik al 12 jaar met ontzettend veel plezier! Maar niet alleen het dansen, ook het lesgeven.

Toen Kim mij 4 jaar geleden vroeg of ik het docententeam wilde komen versterken, hoefde ik niet lang na te denken. Al vanaf dat ik 4 jaar ben roep ik dat ik juf wil worden. Wat is dan mooier om hier een start te maken en twee passies te combineren?

Dance Spirit

In het eerste jaar ben ik begonnen met 1 groep. Ik vond het erg spannend, deed ik het wel goed? Vonden de kinderen het wel leuk? Maar al snel was die spanning eraf door het plezier wat ik, en de kinderen hadden. Helaas zat ik toen nog in de twee drukste, laatste jaren op de HAVO en heb ik een periode ook heel weinig les kunnen geven.

Toen ik 2,5 jaar geleden op de PABO begon, om mijn droom nog verder te volgen, bleef het helaas nog lastig om een heel jaar een groep dansles te kunnen geven door mijn eigen schoolrooster.. Gelukkig heb ik toen wel 2 jaar bepaalde periodes verschillende groepen les kunnen geven.

Dance Spirit

Toen Kim dit jaar met zwangerschapsverlof ging, en vroeg of ik de 4 jongste kindergroepen wilde overnemen op de woensdagmiddag, kon ik gelukkig vol overtuiging ja zeggen.
Al vanaf het begin van het jaar geef ik de kleuters, kids 1, 2 en 3 les. En dat doe ik met ontzettend veel plezier! Het is zo fijn om de kinderen zo te zien genieten tijdens de lessen.
Het niveau van de kids ligt dit jaar erg hoog, dus het is voor mij ook elke keer weer een uitdaging om een passende choreo te bedenken voor de eindshow!

Dance Spirit

Nog 4 maanden.. en dan is het alweer zover. Dan is het alweer tijd voor de eindshow. Dan hoop ik weer met trots terug te kunnen kijken op wat ik samen met de kinderen heb neergezet!

Dance Spirit

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Milou

Vleuten, 06-03-2017


Een jaartje na de opening van Dansschool Dancespirit ben ik gaan dansen in de Volwassenen-groep en bij de Spirit Dancers. Dat is nu alweer 6,5 jaar geleden, de tijd gaat zo snel! Inmiddels ben ik een aantal jaar betrokken bij de dansschool als dansdocent. Ik ben gestart met het geven van technieklessen in de oudere groepen en als invaljuf. In het jaar daarna heb ik mijn eerste choreografie gemaakt voor de Tieners-groep. Dit was een onderdeel van de medley in de dansshow ‘Love Stories’. Deze dansshow en die erna kreeg ik ook de kans om met de Spirit Girls een spetterende finaledans voor de show te maken. Deze dansen zijn erg gaaf geworden en het was heel leuk om met de meiden naar de show toe te werken.

Het huidige dansseizoen is voor mij extra bijzonder, omdat ik voor het eerst twee groepen zelf lesgeef: Tieners 2 en de Spirit Talents. Elke les starten we natuurlijk met een warming-up. Hierna werken we aan onze lenigheid en doen we spieroefeningen. Deze dingen zijn erg belangrijk om een goede basis te creëren voor het dansen. Hiernaast vind ik het altijd erg belangrijk om aandacht te besteden aan een goede danstechniek. We doen daarom elke week techniekoefeningen. Dit kan in dansvorm zijn of in de vorm van oefeningen over de diagonaal. Hierna werken we uiteraard aan een choreografie om te laten zien op de eindshow. Bij Tieners 2 hebben we voor de vakantie een showdance nummer gemaakt en bij de Spirit Talents een dansmix. In deze mix zitten 5 dansen op verschillende liedjes verwerkt, met alle 5 een andere dansstijl. Deze mix gaan we alvast laten zien tijdens onze optredens op Koningsdag!
Sinds de kerstvakantie is juf Kim het lesgeven weer aan het opbouwen en komt ze regelmatig meehelpen in de les van de Spirit Talents. We leren op dit moment het nummer ‘Pirates of the Caribbean’ aan. Dit is erg leuk, omdat het een van mijn favoriete dansen is! Het is erg fijn dat Kim er weer regelmatig is, we zijn namelijk bezig met een dans om deel te nemen aan een wedstrijd. Het is de eerste keer dat een groep van Dansschool Dancespirit dat doet, dus dat is heel gaaf en een leuke uitdaging!

Dance Spirit IMG_1392

Dance Spirit

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Mayke

Vleuten, 01-03-2017


Val uit voor, heup rechts en rechts, val uit voor, heup links en links. Stap uit rechts, draai, stap uit links, handen heup en rondje..

Zomaar een stukje uit een van de warming up nummers van de afgelopen maanden. Gedurende deze maanden heb ik de volwassenen groep over genomen van Kim en het eerste nieuwe nummer voor de show aangeleerd, ‘Perfect strangers’. Eigenlijk niet echt passend voor deze groep meiden, want ‘strangers’ zijn we niet meer voor elkaar na jaren samen dansen. Het is dan ook ontzettend leuk om met deze gemotiveerde en gezellige groep aan een nieuw nummer te werken!

Het lesgeven bij Dance Spirit doe ik nu een jaar of 5, hoe vaak je mij voor de groep ziet staan, dat varieert een beetje. Af en toe spring ik ook in om lessen over te nemen van mijn collega docenten. Deze week, de laatste les voor de vakantie, kon juf Sanne haar lessen op de donderdag helaas niet geven. Deze kans heb ik aangegrepen om weer even met de meiden te werken aan de techniek en buikspieren. Want, al is dat misschien soms een klein beetje ‘saai’, ook dat is voor dansen erg belangrijk!
Dat harde werken moest natuurlijk worden beloond! En wat is er nou leuker dan je eigen dansstukje verzinnen? Binnen de groep werden twee- of drietallen gevormd en iedereen ging hard aan de slag met het maken van een eigen ‘8’. Erg gaaf om te zien hoe enthousiast alle meiden hiervan werden! Dus, hoe maak je dan dat nummer? Pak er een lekker muziekje bij, laat iedereen zijn ‘8’ aan de rest leren en..
Dans!

Teamuitje (workshop/voorstelling moderne dans)

Vandaag hebben we met de meiden van Dance Spirit een workshop moderne dans gehad van docent Jesus de Vega van het ICK. We hebben geleerd te dansen vanuit ons gevoel en met al onze zintuigen. Leuk om eens uit onze comfort zone te stappen en kennis te maken met een ander soort dans!

We hebben tussendoor genoten van onze favoriete pasta van de moeder van Jill. Milou zorgde voor wat lekkere broodjes en Eva voor het drinken, top!

Daarna hebben we de voorstelling van het ICK ballet gezien. Wat (kostuum) inspiratie opgedaan! We hebben besloten dat wij het maar bij Jazz Dance houden. Het was een gezellig uitje met een hoop gelach :)! Bedankt meiden.

Dance Spirit Dance Spirit Dance Spirit Dance Spirit

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Sanne

Vleuten, 20-01-2017


Al sinds het begin van Dansschool Dance Spirit geef ik les op de donderdag. In de loop der jaren heb ik aan alle leeftijden wel lesgegeven. Iedere groep, iedere leeftijd, heeft haar eigen charmes en hier geniet ik volop van. Tijdens het schrijven van mijn blog besefte ik mij ineens dat ik alweer bijna 11 jaar dansles geef. Tot op de dag van vandaag geeft mij dit iedere week weer een voldaan gevoel. Wanneer de meiden op donderdag om 16.30 uur, druk kletsend binnen komen lopen, sta ik klaar om weer een heerlijk uur te dansen in de theaterzaal van de Weide Wereld. Een uur gevuld met nieuwe choreografieën, techniek-, lenigheids-, balansoefeningen en dansspelletjes op de hipste top 40 muziek. Iedere les geef ik een warming-up, doen we oefeningen (staand, op de grond of in de diagonaal) en werken we naar een nieuwe show toe.

Dance Spirit

Dit seizoen geef ik les aan de Spirit Kids, Tiener Dance 1 en de Spirit Girls. Drie grote groepen die in de loop der tijd ook elkaars vriendinnen zijn geworden. Om aan zulke groepen les te mogen geven, is heerlijk. Iedereen wordt bij ons geaccepteerd! De Spirit Kids bestaan sinds dit seizoen en na de kerstvakantie zijn er nog wat talentjes bijgekomen. De Spirit Girls zijn al langer bij elkaar en dit zie je dan ook echt terug op het podium. De meiden zijn al meer op elkaar ingespeeld en zijn een hecht team.

Dance Spirit

We zijn op dit moment heel hard aan het trainen voor een optreden bij Monkey Town in IJsselstein op vrijdag 24 februari om 19.15 uur. De Spirit Kids zullen samen met de Spirit Girls hier een optreden verzorgen. Zij zullen tijdens dit optreden dansen op Broederliefde met Jungle, Sak Noel met Trumpets en nog andere nummers. Jullie komen toch ook kijken?

Dance Spirit

Na de voorjaarsvakantie start ik in alle drie de groepen met nieuwe choreografieën. Bij de talententeams ga ik beginnen met een cheerleader nummer en nummer met attributen (hoeden en stokken). Een super leuke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan. Het is toch net even anders dansen wanneer je iets moet vasthouden of moet doorgeven.

Naast het danslesgeven, dans ik zelf ook nog met de Spirit Dancers en de volwassenen. In de Spirit dancers zitten meiden waar ik al heel lang mee dans. Samen met die groep meiden heb ik mooie momenten meegemaakt. Er zijn optredens geweest waar we echt geleerd hebben om op elkaar in te spelen en elkaar moesten vertrouwen. Dit heeft de band onderling hechter gemaakt en dat is waar ik echt heel trots op ben.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ieder week met heel veel plezier lesgeef en zelf dans. Om de meiden van kleins af aan te zien groeien tot prachtige danseressen, is waar ik enorm van geniet. Alle danseressen zorgen ervoor dat Dansschool Dance Spirit een dansschool voor iedereen is! Waar samen dansen, leren en plezier maken op nummer 1 staan.

 

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Ellen

Vleuten, 13-01-2017


Mijn dansweek begint op de woensdagmiddag om 14.30 uur. Samen met Maureen geef ik sinds Kim haar verlof (september) de kleuters dansles. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Tijdens deze les leren we vooral op spelenderwijs danspasjes aan. We besteden tijd aan de warming up, waarbij de papa’s en mama’s altijd even mogen blijven kijken. Na het afscheid gaan we rekken en strekken. We maken een grote cirkel, zodat we elkaar goed kunnen zien. Van elkaar kun je namelijk heel veel leren! We doen veel dansspelletjes en we nemen de tijd om een dansje aan te leren. Eerst staan we tussen de kinderen, maar zodra ze het dansje weten gaan we ervoor zitten. De kinderen doen het dan bijna helemaal zelf. Knap he?!

Kleuter Dance Spirit

Ik vind het erg leuk om de kleuters les te geven. Ze vinden het heel fijn om je hand vast te houden, of naast de juf te staan en zijn heel leergierig. Sommige kleuters vinden het nog wel spannend om zonder papa of mama een uurtje te dansen. Gelukkig werk ik naast de dansschool op een kinderdagverblijf en heb ik genoeg ervaring met kinderen om ze het vertrouwen te geven even zonder papa en mama te zijn. Dit lukt vaak dan ook. Soms blijven de ouders er nog even bij en bouwen we elke les meer en meer af.
Gedurende het jaar zien we de kleuters vrijer worden. Ik merk dit ook aan mijn eigen dochter, die gezellig mee gaat op de woensdagmiddag. Ik vind het super om dit te kunnen delen samen met haar.

Kleuter Dance Spirit
Sinds het begin van Dansschool Dance Spirit heb ik de Spirit Talents getraind en sinds een jaar of 3 train ik de volwassenen en de Dancers samen met Kim. Het is prettig om dit gezamenlijk te doen. Zo heb je steeds nieuwe input en kun je elkaar aanvullen. Tijdens het verlof van Kim heb ik de Spirit Dancers van de donderdag geheel voor mijn rekening genomen, de groep waarin ik zelf ook dans.

Nu Kim weer terug is gaan we samen de Volwassenen en de Spirit Dancers weer trainen. De aankomende tijd zal onze aandacht uit gaan naar Koningsdag, waarbij we optreden in Vleuten Dorp en in Vleuterweide. Natuurlijk zullen we daarnaast ook druk zijn met de voorbereidingen van de show die zal plaats vinden in juni!

 

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Karin

Vleuten, 06-02-2017


Met heel veel plezier geef ik elke week de Dance Workout les op woensdagavond van 20:30 tot 21:30.

Dance Workout bestaat nu 3,5 jaar. Het eerste jaar heette de les Dance Mix. Later werd, samen met de groep, besloten dat de naam Dance Workout duidelijker en beter paste bij de inhoud. De afgelopen jaren is niet alleen het leden aantal flink gegroeid, maar ook het dansniveau en op beiden ben ik enorm trots.

Voor mij is het elke keer weer een leuke uitdaging om de nieuwste en hipste dansmuziek te vinden en uitdagende streetdance / hiphop / jazzballet gerelateerde choreo’s te bedenken.

Aan elke dans besteden we ongeveer 3 a 4 lessen en dan gaan we weer door naar iets anders. Zo kan iedereen het goed aanleren, maar wordt het nooit saai.

Voor de kerstvakantie zijn we begonnen aan een mix. De danscombinaties van verschillende dansjes die vanaf september waren aangeleerd had ik gecombineerd in 1 nummer. Ontzettend leuk om te zien hoe de groep is gegroeid in niveau. Zie hier ook wat foto’s van deze mix:

Dance Workout Dance Spirit Dance Workout Dance Spirit Dance Workout Dance Spirit

Als de groep goed bezweet, al kletsend en lachend met elkaar de zaal verlaat, dan ben ik het meest gelukkig. Niet alleen hoop ik elke keer weer dat ze mijn dansjes leuk vinden, maar ik vind het ook heel belangrijk dat ze ook een leuke tijd met elkaar beleven.
Dit laatste zit wel goed! De groep heeft met elkaar een team uitje bedacht, we zijn op een zaterdagavond met elkaar gaan paaldansen. We hebben enorm gelachen en het was echt een geslaagde avond.

Dance Workout Dance Spirit Dance Workout Dance Spirit Dance Workout Dance Spirit

Ik hoop dit nog velen jaren te mogen doen!

Dance Spirits’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Kim

Vleuten, 30-01-2017


Na de kerstvakantie ben ik weer begonnen met dansles geven. Het voelt alsof ik nooit ben weg geweest.. Nou ja, daar denken mijn buikspieren anders over! Daar is na mijn zwangerschap niet veel meer van overgebleven. Gelukkig zullen de danslessen ervoor zorgen dat ze snel weer als van ouds zijn. Zeker met de buikspiertraining van Dance Workout docent Karin. Zij geeft momenteel in het volwassenen uur op donderdag de zwaardere buikspieroefeningen, totdat ik ze zelf weer kan geven. Heerlijk om weer op de dansschool te zijn in die prachtige theaterzaal. Mijn complimenten gaan uit naar de docenten Ellen, Mayke, Milou en Maureen. Zij hebben mijn lessen fantastisch overgenomen!

Ik ben begonnen met de nieuwe choreografieën voor de dansshow. In de kerstvakantie is het docententeam bij elkaar gekomen en hebben we het definitieve programma en verhaal van onze eind dansshow bepaald. Ik ben met de Spirit Talents begonnen met een oude bekende: Pirates of the Caribbean. Één van mijn favorieten. Net als de choreografie op de muziek uit de musical Marry Poppins, dat door de Spirit Dancers gedanst zal worden op de show. Verder ben ik begonnen met de choreografie van de opening. Hier kan ik verder niks over zeggen, het wordt een verrassing! Wel kan ik jullie nu al beloven dat de opening spectaculair wordt! En dat een aantal talenten overuren maken. Hieronder een klein fotootje van mijn gedreven talenten :). Zij zullen in ieder geval de hoofdrol spelen in de einddansshow.

Extra training Talents

Ellen en ik zullen volgende maand beginnen aan een choreografie op de muziek van Coldplay. Ik ben groot fan van deze muziek dus ik verheug me er erg op om hieraan te beginnen. We moeten alleen nog even wachten op ons creatief brein Ton die een mooie mix van deze muziek gaat maken.

Komende weken zal ik in alle Dance Spirit Talententeams de finale van de show aan gaan leren. Het wordt een dans met invloeden uit de jumpstyle, streetdance en jazzdance  De dansshow zal, zoals altijd, in het laatste weekend van juni plaatsvinden (24 en 25 juni). Reserveren jullie deze data alvast in jullie agenda?

In maart zullen jullie mij ook weer zien in de kleuterdansles samen met juf Maureen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn ik het vind om terug te zijn en om mijn passie weer met jullie te kunnen delen!

Dansschool Dance Spirit’s blog

Dansschool Dance Spirit start vanaf deze week met iets nieuws: een dansschool blog. Hierin krijgt u echt een kijkje in de keuken bij Dance Spirit. Elke week zal één van onze dansdocenten haar verhaal vertellen, geïnspireerd door haar danslessen. Leuke weetjes, onze visie, actualiteiten, hoogtepunten, belevingen, feitjes, ervaringsverhalen etc. zullen aan bod komen. Kortom; wij delen de ins & outs van Dance Spirit met jullie.

 

Voor onze leden zullen de verhalen erg herkenbaar zijn. We hopen dat jullie er net zo veel plezier aan beleven als aan onze danslessen! Ook voor geintereseerden in Dance Spirit is dit blog erg handig, door de verhalen kun je een goede inschatting maken of Dance Spirit een dansschool is die bij je past. Je kan er een stukje sfeer door proeven en je krijgt een beter beeld van onze danslessen. Met dit blog willen wij tevens onze visie uitstralen; een dansschool op maat!

 

Via Facebook zullen wij jullie helpen herinneren dat er weer een nieuwe blog online staat.

 

Veel leesplezier!

Het docententeam van Dance Spirit

IMG_1896

 

Mededeling