Het laatste nieuws!

Dance Spirit’s blog: een kijkje in de dansles van dansdocent Milou

Vleuten, 06-03-2017


Een jaartje na de opening van Dansschool Dancespirit ben ik gaan dansen in de Volwassenen-groep en bij de Spirit Dancers. Dat is nu alweer 6,5 jaar geleden, de tijd gaat zo snel! Inmiddels ben ik een aantal jaar betrokken bij de dansschool als dansdocent. Ik ben gestart met het geven van technieklessen in de oudere groepen en als invaljuf. In het jaar daarna heb ik mijn eerste choreografie gemaakt voor de Tieners-groep. Dit was een onderdeel van de medley in de dansshow ‘Love Stories’. Deze dansshow en die erna kreeg ik ook de kans om met de Spirit Girls een spetterende finaledans voor de show te maken. Deze dansen zijn erg gaaf geworden en het was heel leuk om met de meiden naar de show toe te werken.

Het huidige dansseizoen is voor mij extra bijzonder, omdat ik voor het eerst twee groepen zelf lesgeef: Tieners 2 en de Spirit Talents. Elke les starten we natuurlijk met een warming-up. Hierna werken we aan onze lenigheid en doen we spieroefeningen. Deze dingen zijn erg belangrijk om een goede basis te creëren voor het dansen. Hiernaast vind ik het altijd erg belangrijk om aandacht te besteden aan een goede danstechniek. We doen daarom elke week techniekoefeningen. Dit kan in dansvorm zijn of in de vorm van oefeningen over de diagonaal. Hierna werken we uiteraard aan een choreografie om te laten zien op de eindshow. Bij Tieners 2 hebben we voor de vakantie een showdance nummer gemaakt en bij de Spirit Talents een dansmix. In deze mix zitten 5 dansen op verschillende liedjes verwerkt, met alle 5 een andere dansstijl. Deze mix gaan we alvast laten zien tijdens onze optredens op Koningsdag!
Sinds de kerstvakantie is juf Kim het lesgeven weer aan het opbouwen en komt ze regelmatig meehelpen in de les van de Spirit Talents. We leren op dit moment het nummer ‘Pirates of the Caribbean’ aan. Dit is erg leuk, omdat het een van mijn favoriete dansen is! Het is erg fijn dat Kim er weer regelmatig is, we zijn namelijk bezig met een dans om deel te nemen aan een wedstrijd. Het is de eerste keer dat een groep van Dansschool Dancespirit dat doet, dus dat is heel gaaf en een leuke uitdaging!

Dance Spirit IMG_1392

Dance Spirit