Dansschool Dance Spirit

Dé dansschool voor Vleuterweide, Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn

Update: geen les i.v.m. COVID-19

Lieve leden van Dance Spirit,

Vanwege het Corona virus zitten we al weer een paar weken thuis en kunnen we voorlopig nog geen dansles geven. Ondanks dat, zijn we wel bezig met allerlei manieren om contact met jullie te houden. Er worden Skype-danslessen gegeven en iedere week ontvangen jullie een nieuw dansfilmpje van het docententeam.

Deze week de creatieve oplossing van juf Kim en juf Jill van de Kleuter Dance. ‘Vanwege social distancing kunnen we nu niet samen een dans opnemen dus hebben we dat opgelost door op afstand onze K3 Medley voor onze kleutergroep op te nemen!’ Het resultaat kan je hier vinden: https://youtu.be/7SfIw4QHKSs

Over de Skype danslessen van onze Dance Workout docent Karin, ontvangen we veel positieve reacties. Karin is er inmiddels behoorlijk handig en gedreven in geworden. De leden van haar les waarderen het enorm en hebben haar zelfs een geweldige verrassing gebracht als bedankje. Dat wordt ontzettend gewaardeerd!

Houd daarnaast onze social media accounts in de gaten want daar plaatsen we af en toe een leuk filmpje van juf Britt, gaaf om thuis te oefenen!

Laten jullie af en toe even van jullie horen door een reactie, filmpje of foto te sturen (naar je juf) dat je aan het dansen bent met ons?

Hopelijk tot snel! Stay safe

Dansgroetjes,

Het DS docententeam

Dance Spirit komt in Actie voor Hoop voor Milan

Schermafbeelding 2020-04-10 om 20.58.13

Beste Leden van Dansschool Dance-Spirit,

Zoals jullie allemaal misschien wel weten is het zoontje van Juf Kim, Milan, ernstig ziek. Milan heeft Niemann Pick Type C, een zeer zeldzame progressieve ziekte die ook wel kinder-Alzheimer wordt genoemd. Zonder medicijn zal Milan zijn vermogen verliezen om te bewegen, te praten, te eten en uiteindelijk zelfs om te ademen. Helaas is er geen medicijn die hem beter kan maken en in Nederland is hij ‘uit behandeld’. Echter in Amerika bestaat een medicijn wat mogelijk het leven van Milan kan verlengen of zelfs iets beter kan maken, waardoor hij zou kunnen blijven lopen of zal kunnen spreken.

Wil je meer informatie over deze actie of over hoe het nu met Kim en Milan gaat? Kijk dan bij de volgende links:

https://www.hopeformilan.com

Doneren kan via: https://www.gofundme.com/f/hoop-voor-milan

Met een heel team staan we klaar om zoveel mogelijk geld op te halen om het gezin zo snel mogelijk naar Amerika te sturen, want een behandeling kost 3000,- per keer. Jullie zullen begrijpen dat op en neer vliegen geen optie is en dus zal er een huis gezocht moeten worden. Om 1 jaar het medicijn te kunnen geven is 60.000,- nodig. We zijn al hard op weg, maar hebben jullie hulp daar ook voor nodig.

Daarom hebben we een challenge bedacht. Juf Kim weet hier nog niets vanaf en daarom krijgen jullie via deze weg een bericht van ons. Alle leden hebben een mail ontvangen met daarin 2 brieven: een met een uitleg van de challenge en een met extra informatie voor de ouders. Bekijk het filmpje en je weet wat je kan doen!! https://youtu.be/sdSO1cMw2ro We hopen op heel veel medewerking en vooral veel plezier.

Ook zit er een brief bij voor u als ouder. We verwachten niks, maar alle beetjes helpen!

Vriendelijke dansgroeten namens,

Juf Jill, Juf Maureen en Juf Ellen.

Nieuwsbrief Corona virus

Lees hieronder de nieuwsbrief over het nieuwe Corona virus:

Nieuwsbrief coronavirus

Beste dansers & danseressen van Dansschool Dance Spirit,

Het nieuwe coronavirus komt nu helaas wel erg dichtbij. Uiteraard snappen wij dat het nieuwe virus vragen oproept. Wij volgen, net zoals alle andere (sport)scholen, de landelijke richtlijn van het RIVM. Zover het nu duidelijk is, is het niet nodig om maatregelen te nemen. Leden mogen gewoon komen dansen als ze geen klachten hebben.

Als dansschool vragen wij wel griepklachten serieus te nemen. Wij verzoeken onze leden thuis te blijven wanneer ze koorts hebben (boven de 38 graden) met verkoudheidsklachten. Dit verzoeken wij ook aan leden die in contact zijn geweest met patiënten die besmet zijn met het virus en aan leden die in risicogebieden zijn geweest. Kijk ophttps://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus​ voor meer informatie en de risicogebieden.

Wat wij adviseren m.b.t. de dansles:

 • -  voor en na het dansen handen wassen met zeep (minimaal 20 seconden)
 • -  niezen/hoesten in de elleboog
 • -  papieren zakdoekjes gebruiken
 • -  eigen waterfles meenemen en niet meer delen

  De gebruikelijke “high fives” zullen we voorlopig niet geven en we proberen zo min mogelijk handen vast te houden.

  Wij hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag. Bij verandering ontvangen jullie opnieuw bericht van ons.

  Een dansgroet,
  Het docententeam van Dansschool Dance Spirit

Dance Spirit bij danswedstrijd Make it Move

Op 8 maart 2020 was het dan zo ver de allereerste danswedstrijd van Make it Move in sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Dit jaar deden er vanuit Dance Spirit, drie teams mee: de DS Squad, DS Girls en de DS Talents!

We verzamelde eerst bij de Weide Wereld om alle meiden van make up en outfit te voorzien. Daarna zijn we met zijn alle vertrokken richting Nieuwegein, wil je weten hoe het er aan toe ging? We hebben van deze dag ook een vlog gemaakt: 

DSC06362_Original

DSC06366_OriginalDSC06354_Original

 

 

 

 

 

 

Vandaag was het zo ver! Na weken hard trainen hadden 3 van onze talententeams vandaag een danswedstrijd van Make it Move. En wat hebben ze het super gedaan! We mochten maar liefst 2 bekers mee naar huis nemen! en een vierde plek!

Wij zijn super trots op alle meiden en iedereen die geholpen heeft.
Graag willen wij nog een aantal mensen even extra bedanken en in het zonnetje zetten:

Fleur, Julie en Zoë; bedankt voor jullie hulp en inzet vandaag! Zonder jullie hadden de meiden er niet zo tof uit gezien!

Angelique en Vera; bedankt voor alle inzet, hulp en betrokkenheid de afgelopen weken en vandaag!

Monique; bedankt dat je er vandaag weer bij was met je camera , om als onze persoonlijke fotograaf foto’s te nemen!

En Jill; bedankt voor het super leuke filmpje en de prachtige visagie vandaag!

#dansschooldancespirit #makeitmove

Alle foto’s bekijken: klik hier

*voor de volledige dansen check onze Facebook pagina, of kijk op ons Instagram account @DansschoolDanceSpirit

DS Crew!

Last but not least….
Deze week stellen wij ons laatste talententeam aan jullie voor:
DS_Crew
De DS Crew!! ‍♀️
Dit team bestaat uit een hechte vriendinnengroep, de meeste kennen elkaar al heel lang en sommige meiden dansen al (meer dan) 10 jaar met elkaar!
Voor deze groep is niets te gek, de zin; “Kim heeft weer iets bedacht” horen we elk jaar wel iemand zeggen . Want die Kim krijgt het toch elk jaar voor elkaar om ons uit te dagen met een hele gave choreo!
Naast dat ze hard moeten werken bij, bijvoorbeeld: de conditietraining van Karin en de techniek lessen van Milou. Wordt er ook ontzettend veel gelachen in deze les en kunnen we concluderen dat deze meiden zowel de Dance als de Spirit naar boven halen in Dance Spirit.

 

Interesse om de DS Crew of een van onze andere selectiegroepen te boeken voor een optreden? Meer informatie vind je op onze boekingspagina!

Mededelingen